ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Parlamentul de legislatura a XI-a s-a întrunit în 25 de ședințe plenare

15:26 | 29.12.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 29 dec. /MOLDPRES/. Din momentul constituirii Parlamentului de legislatura a XI-a, deputații s-au întrunit în 25 de ședințe plenare, comunică MOLDPRES.

Ședința de constituire a Parlamentului de legislatura a XI-a s-a desfășurat în cadrul sesiunii de primăvară, pe parcursul a două zile – 26 și 29 iulie 2021. Au urmat patru ședințe în cadrul a două sesiuni extraordinare care au avut loc pe parcursul lunii august anul curent.

Sesiunea de toamnă a început pe 1 septembrie și s-a încheiat pe 24 decembrie curent.

Parlamentul de legislatura a XI-a a fost ales pe 11 iulie, iar pe 23 iulie Curtea Constituțională a adoptat Hotărârea cu privire la confirmarea rezultatelor alegerilor parlamentare anticipate și validarea mandatelor deputaților aleși.

În actualul Legislativ, Fracțiunea Parlamentară ”Partidul Acțiune și Solidaritate” deține 63 de mandate; Fracțiunea Parlamentară a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor – 32; Fracțiunea parlamentară a Partidului Politic ”ȘOR” – șase mandate.

img21010008

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!