ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Indemnizația unică la nașterea copilului va fi majorată până la 10 068 de lei

15:37 | 29.12.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 29 dec. /MOLDPRES/. Indemnizația unică acordată la nașterea fiecărui copil va fi majorată cu 609 lei și va constitui, în anul viitor, 10 068 de lei. Un proiect în acest sens a fost aprobat astăzi de Guvern la propunerea Ministerului Muncii și Protecției Sociale, informează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Executivului. 

Pentru implementarea acestui proiect, au fost prevăzute mijloace financiare în Legea bugetului de stat pe anul 2022. Conform estimărilor, în anul viitor de indemnizația unică la nașterea copilului vor beneficia circa 36 245 de familii. 

Creșterea indemnizației pentru nașterea copilului este o prioritate a Programului de activitate a Guvernului, care își propune să promoveze o politică amplă de susținere a familiilor cu copii. 

Proiectul va intra în vigoare la 1 ianuarie 2022.

Foto: Guvern

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!