ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost aprobat cuantumul salariului mediu lunar pe economie, prognozat pentru anul 2022

15:42 | 29.12.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 29 dec. /MOLDPRES/. Guvernul a aprobat, în ședința de astăzi, cuantumul salariului mediu lunar pe economie, prognozat pentru anul 2022. Acesta va fi în mărime de 9 900 lei, conform prognozei indicatorilor macroeconomici pentru perioada 2022-2024, estimate de către Ministerul Economiei, relatează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Executivului. 

Salariul mediu lunar pe economie se utilizează la determinarea plafonului bazei de calcul a indemnizațiilor de asigurări sociale, la determinarea venitului lunar asigurat al salariaților - rezidenți ai parcurilor pentru tehnologia informației, la determinarea valorii pagubei pricinuite în cazul săvârșirii infracțiunii, la determinarea mărimii pagubei care a dus la evaziuni fiscale ale întreprinderilor, instituţiilor şi organizaţiilor, la determinarea mărimii daunelor cauzate drepturilor şi intereselor ocrotite de lege ale persoanelor fizice sau juridice în cazul refuzului neîntemeiat de eliberare a actului permisiv care a condus la restrângerea dreptului de desfăşurare a activităţii de întreprinzător, inclusiv la desfăşurarea neîntemeiată a unor controale.

Foto: Guvern

img21010010

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!