ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Personalul din serviciile de probaţiune va fi majorat pentru a asigura monitorizarea electronică a agresorilor familiali

15:48 | 29.12.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 29 dec. /MOLDPRES/. Executivul a aprobat astăzi suplinirea, cu 20 de unități, a efectivului de personal al Inspectoratului Național de Probațiune. Astfel, va fi asigurată monitorizarea electronică a tuturor agresorilor familiali, ceea ce va oferi mai multă protecție și siguranță victimelor violenței în familie, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.  

„Majorarea numărului de angajați vine ca urmare a creșterii anuale a numărului ordonanțelor de protecție, emise de către instanțele de judecată, dar și a impunerii obligativității monitorizării electronice a agresorilor familiali cu scopul de a reduce cazurile de violență în familie, a preveni comiterea actelor de violență, a corecta și reeduca agresorii familiali”, a spus ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, în ședința de Guvern. 

Monitorizarea electronică a agresorilor familiali în privința cărora au fost aplicate anumite măsuri de protecție, atât în procedură penală, cât și în procedură civilă presupune asigurarea executării efective a tuturor ordonanțelor de protecție în regim de supraveghere 24/24 ore. Această acțiune va reduce considerabil recidiva actelor de violență în familie.

Foto: Guvern

img21010011

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!