ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Instituțiile de învățământ cu predare în limbile minorităților naționale vor beneficia de suport pentru studierea limbii române

16:06 | 29.12.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 29 dec. /MOLDPRES/. Instituțiile de învățământ general și cele de educație timpurie, cu predare în limbile minorităților naționale, vor beneficia de materiale didactice pentru studierea limbii române, în valoare totală de 881 916 lei. Bunurile materiale vor fi transmise din proprietatea statului în gestiunea instituțiilor de învățământ din 28 de raioane ale țării. O hotărâre în acest sens a fost aprobată astăzi de Executiv, a relatat agenției MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.  

Astfel, în vederea îmbunătățirii procesului de învățare și predare a limbii române, liceele și gimnaziile vor primi dicționare, seturi de planșe cu alfabetul limbii române, precum și seturi de portrete ale scriitorilor clasici și moderni. Totodată, șapte cabinete de limba și literatura română vor fi dotate cu tehnică de calcul – laptopuri, imprimante, scanere și proiectoare. 

De asemenea, instituțiile de educație timpurie cu program în limbile minorităților naționale vor fi asigurate cu materiale didactice necesare pentru studierea limbii române în grupa pregătitoare. În acest sens, vor fi repartizate suporturi curriculare: manuale, caiete de exerciții, culegeri de povestiri și povești și culegeri de poezii și cântece. 

Foto: Guvern     

 

 

 

img21010013

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!