ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Subvențiile în avans pentru proiectele start-up vor fi accesibile și în 2022

16:26 | 29.12.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 29 dec. /MOLDPRES/. Tinerii, femeile antreprenoare și imigranții reveniți în țară vor beneficia, în anul 2022, de subvenții în mărime totală de 75 de milioane de lei, pentru a iniția proiecte agricole în mediul rural. Banii vor fi alocați din Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural, a relatat agenției MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Executivul a aprobat, în ședința de astăzi, modificarea Regulamentului privind condițiile și procedura de acordare a subvențiilor în avans pentru proiectele start-up din Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural. Totodată, această modificare va oferi, începând cu anul 2022, posibilitatea unui număr cât mai mare de solicitanți să beneficieze de sprijin financiar din partea statului pentru dezvoltarea unei afaceri proprii și să creeze noi locuri de muncă în țară. 

Valoarea proiectului investițional nu poate depăși suma de 1 000 000 lei. Acesta urmează a fi implementat în termen de 24 luni. Sprijinul financiar din bugetul de stat va fi oferit în două tranșe și va constitui 65% din valoarea investiției, celelalte 35% vor fi contribuția proprie a participanților la program. 

Regulamentul privind condițiile și procedura de acordare a subvențiilor în avans pentru proiectele start-up va fi plasat pe site-ul Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare și pe cel al Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură, după publicarea documentului în Monitorul Oficial.

Foto: Guvern

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!