ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenția Proprietății Publice va audita datoria Moldovagaz către Gazprom

16:54 | 29.12.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 29 dec. /MOLDPRES/. Guvernul a decis astăzi efectuarea auditului independent al datoriei SA Moldovagaz față de SA Gazprom și compania Factoring-Finance pentru gazele livrate consumatorilor de pe malul drept al Nistrului, comunică MOLDPRES.

Executivul a delegat Agenției Proprietății Publice sarcina de achiziționare a serviciului de audit independent, pentru auditarea datoriei Moldovagaz către Gazprom. APP va crea un grup de lucru format din reprezentanți ai ministerelor Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Justiției și al Finanțelor, pentru organizarea procedurii de achiziție. 

Moldovagaz are o datorie istorică față de Gazprom pentru gaze livrate consumatorilor din R. Moldova. Guvernul, în calitate de deținător a 35,33% din totalul acțiunilor Moldovagaz, consideră necesară efectuarea unui audit, în vederea verificării corespunderii datoriei față de furnizorii externi cu situația reală. 

Implementarea proiectului va fi asigurată din mijloacele prevăzute în fondul de rezervă al Guvernului.

img21010018

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!