ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

170 de acte normative au fost adoptate de deputații actualului Legislativ

10:17 | 30.12.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 30 dec. /MOLDPRES/. Deputații au adoptat mai mult de 60 la sută din toate proiectele de acte normative înaintate de la începutul legislaturii a XI-a a Parlamentului, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor statistice, în 2021 au fost înaintate 272 de proiecte de acte normative, inclusiv trei care nu au intrat în procedura legislativă. Din numărul total al proiectelor de acte normative înaintate, au fost adoptate 170 de acte.

Totodată, deputații au înaintat 200 de amendamente. Pe parcursul sesiunii de toamnă – perioada 1 septembrie – 24 decembrie curent – în plen au fost înaintate două moțiuni, ambele fiind respinse.

Din momentul constituirii Parlamentului de legislatura a XI-a, deputații s-au întrunit în 25 de ședințe în plen. Ședința de constituire a Legislativului s-a desfășurat în cadrul sesiunii de primăvară, pe parcursul a două zile – 26 și 29 iulie 2021.

img21010027

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!