ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Casa Albă îi va propune lui Putin „o cale diplomatică” în privinţa Ucrainei

15:18 | 30.12.2021 Categorie: Externe

Washington, 30 dec. /MOLDPRES/. În cadrul convorbirii telefonice de joi, 30 decembrie, preşedintele american Joe Biden îi va propune omologului său rus Vladimir Putin o „cale diplomatică” pentru a ieşi din criza ucraineană, comunică MOLDPRES cu referire la G4Media.

Joe Biden şi Vladimir Putin vor aborda „diverse subiecte, inclusiv viitoare contacte diplomatice cu Rusia”, a anunţat miercuri o purtătoare de cuvânt a Casei Albe pentru probleme de securitate.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a precizat că dialogul telefonic va avea loc seara târziu, la ora 20.30 GMT.

Joe Biden, care va discuta cu Vladimir Putin din Delaware, se va arăta pregătit pentru „o cale diplomatică”, dar Statele Unite, care rămân „profund îngrijorate” de prezenţa trupelor ruseşti la frontiera cu Ucraina, vor fi de asemenea „pregătite să răspundă” în caz de invazie, potrivit unui responsabil al Casei Albe.

Surse de la Casa Albă au precizat că „Washingtonul ar vrea să vadă trupele ruseşti întoarse în zonele lor obişnuite de antrenament”.

În același timp, Joe Biden continuă să se sfătuiască cu „aliaţii şi partenerii săi” pe acest subiect, a precizat purtătoarea de cuvânt a Consiliului de Securitate Naţională, Emily Horne.

Secretarul de stat Antony Blinken a vorbit miercuri, 29 decembrie, cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi cu omologii săi francez, german şi britanic.

Foto: agora.md

img21010035

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!