ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

450 de angajați IGSU cu 150 de autospeciale vor activa de Revelion

14:00 | 31.12.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 31 dec. /MOLDPRES/. Un număr de 450 de angajați IGSU cu 150 unități de tehnică vor activa de Revelion. Salvatorii și pompierii vor activa în regim de 24 de ore pentru misiuni de salvare, dar și acțiuni de prevenire a situațiilor de risc, comunică MOLDPRES.

În context, pompierii roagă populația să nu supraîncălzească sobele și să stingă focul pe parcursul nopții. Mai mult, de recomandări au parte și persoanele care folosesc aparate electrice de încălzit. Pentru evitarea intoxicațiilor cu monoxid de carbon, salvatorii atenționează asupra pericolului instalațiilor defecte, sau neautorizate. În cazul defecțiunilor, este indicată invitarea specialiștilor pentru remedierea problemei.

Pompierii avertizează persoanele să nu lanseze materialele pirotehnice, în special în preajma spațiilor de locuit, clădirilor, sau spațiilor forestiere. Nu este indicată lansarea focurilor de către copii, întrucât aceștia s-ar putea alege cu traumatisme și arsuri.

O atenție separată este acordată pericolului aflării în preajma bazinelor acvatice. În condiții de temperaturi oscilante, oamenii sunt rugați să evite mersul și pescuitul pe râuri și lacuri și să monitorizeze strict copiii. Conducătorii auto sunt atenționați să-și echipeze mijloacele de transport corespunzător conform condițiilor de iarnă și să respecte regimul de viteză.

Foto: IGSU

img21010058

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!