ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cancelarul german Olaf Scholz și-a exprimat sprijinul pentru Ucraina

16:21 | 31.12.2021 Categorie: Externe

Berlin, 31 dec. /MOLDPRES/. În primul său discurs de Anul Nou în calitate de cancelar german, Olaf Scholz și-a exprimat sprijinul pentru Ucraina care se teme de o invazie rusă, insistând asupra ''inviolabilităţii'' graniţelor europene, relatează MOLDPRES cu referire la Agerpres.

Cancelarul social-democrat a afirmat că ''în ceea ce priveşte Ucraina, sunt prezentate noi provocări. Inviolabilitatea frontierelor este un bun preţios şi nenegociabil'.

Acest avertisment clar adresat Rusiei este mai degrabă neobişnuit pentru un mesaj de Anul Nou adresat în mod tradiţional chestiunilor interne.

Berlinul are planificată o convorbire telefonică, ca parte a eforturilor de calmare a crizei ruso-occidentale din jurul Ucrainei. Acest dialog este prevăzut pentru începutul lunii ianuarie între reprezentanţi german şi rus, chiar înainte de discuţiile dintre Moscova şi Washington.

Cancelarul german a indicat că ''cooperarea transatlantică'' este ''esenţială pentru securitatea în Europa'' şi a pledat în special pentru o ''cooperare internaţională'' mai mare şi o ''Europă mai suverană şi puternică''.

Scholz a subliniat că ''obiectivul Germaniei este o Europă suverană şi puternică. O Europă care trăieşte în conformitate cu valorile sale comune ale păcii, ale statului de drept şi democraţiei''.

La 1 ianuarie, Germania va prelua preşedinţia rotativă a G7 şi va găzdui un summit al liderilor săi în Bavaria, între 26 şi 28 iunie.

Foto: dw.com

img21010064

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!