ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Comunicat de presă al Poliției de Frontieră

13:20 | 01.01.2022 Categorie: Comunicate

De Revelion au fost înregistrate 18 245 traversări ale frontierei de stat

Chişinău, 1 ian. /MOLDPRES/. În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 18 245 traversări, un număr mai mare fiind consemnat pe sensul de intrare în Republica Moldova - 11 240 traversări persoane. Totodată, din numărul total s-au înregistrat 6 876 treceri la frontiera moldo-română, 5 405 treceri la frontiera cu Ucraina și 5 965 treceri aeriene.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei rămân a fi:
PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 5 965 traversări persoane;
PTF Leușeni – 3 141 traversări persoane;
PTF Sculeni – 1 627 traversări persoane;
PTF Otaci - 1 449 traversări persoane;
PTF comun Criva – 980 traversări persoane;
PTF Giurgiulești-Galați – 873 traversări persoane;

La trecerea frontierei de stat, pe sensul de intrare în Republica Moldova, au fost completate 1 103 fișe epidemiologice individuale. Nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecției de tip Covid-19 (febră, rinoree, tuse seacă).

Numărul de traversări ale mijloacelor de transport a fost de 4 348 treceri, dintre care 2 581 traversări prin punctele de trecere a frontierei moldo-române și alte 1 768 treceri la hotar cu Ucraina.

Pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:
- cinci încălcări privind regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere a frontierei;
- două cazuri de trafic ilegal de bunuri și de încălcare a regulilor de folosire a vinietei;
- 21 de persoane au fost documentate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice (art. 76' al CC al RM).

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), în decursul a 24 ore au înregistrat 241 de apeluri de la cetățeni, unde s-au oferit consultații vizavi de situația de la frontiera de stat, condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.

NOTĂ: Poliția de Frontieră în continuare activează la capacitate în vederea diminuării riscului de răspândire a infecției de tip nou Coronavirus, în special la punctele de trecere a frontierei de stat, dar și să respecte măsurile de protecție individuală a personalului din subordine.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!