ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Noua listă a statelor pentru care se solicită rezultatul negativ al unui test PCR la intrarea în R. Moldova

10:34 | 03.01.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 3 ian. /MOLDPRES/. Astăzi a intrat în vigoare noua listă a țărilor publicată de Ministerul Sănătății pentru care se solicită prezentarea rezultatului negativ al unui test RT-PCR la traversarea frontierei pe sensul de intrare în Republica Moldova. Aceasta conține 45 de țări, comunică MOLDPRES.

Potrivit MS, lista a fost elaborată în conformitate cu decizia Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică și va fi valabilă șapte zile. În noua listă au fost incluse și țări unde muncesc conaționali de-ai noștri, printre care Spania, Italia, Portugalia, Olanda, Irlanda, Franța, Canada și Marea Britanie.

Lista se actualizează o dată la șapte zile în ziua de vineri și intră în vigoare în ziua de luni a săptămânii următoare. Indicatorul pentru includerea în listă a statelor reprezintă incidența cazurilor de infecție cu COVID-19 mai mare sau egal cu 350 cazuri la 100 000 populație.

img22000016

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!