ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comuna Tohatin va avea un sistem autonom de iluminat stradal

10:44 | 03.01.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 3 ian. /MOLDPRES/. Un sistem autonom de iluminat a fost instalat în comuna Tohatin din mun. Chișinău, în cadrul unui proiect de energie regenerabilă implementat cu suportul Agenției pentru Eficiență Energetică, comunică MOLDPRES.

Astfel, în localitate au fost instalați doi piloni cu echipamente fotovoltaice. Instalația este complet autonomă și funcționează numai cu energia pe care o acumulează de la soare și o depozitează în acumulatoare. Acestea sunt prevăzute cu un sistem econom și au senzor de mișcare.

Sistemul a fost instalat în apropierea unei treceri de pietoni. Costul proiectului implementat cu suportul Agenției pentru Eficiență Energetică este de 250 de mii de lei, dintre care 200 de mii de lei au fost achitați din fonduri europene prin intermediul AEE și 50 de mii de lei - de către Primăria Tohatin.

Foto: Agenția pentru Eficiență Energetică

img22000017

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!