ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Sute de mii de euro și dolari nedeclarați au fost depistați de polițiștii de frontieră din Aeroportul Chișinău în 2021

10:38 | 03.01.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 3 ian. /MOLDPRES/. 319 200 dolari SUA, 141 340 euro, 53 340 lire sterline și 26 650 ruble rusești – valută nedeclarată a fost depistată pe parcursul anului 2021, în timpul controlului de securitate, în Aeroportul Internațional Chișinău, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Poliției de Frontieră, în cele 10 cazuri de trafic ilicit de bani au fost documentați trei cetățeni ai Republicii Moldova, trei ai României, patru din Federația Rusă și câte un cetățean al Israelului și SUA.

Două incidente au fost consemnate în prima jumătate a anului, restul faptelor ilegale fiind înregistrate în ultimele luni ale anului trecut. Totodată, cazurile au fost transmise, conform competențelor, colegilor de la Serviciul Vamal pentru continuarea cercetărilor și luarea măsurilor legale ce se impun.

Conform procedurilor de control al trecerii frontierei de stat prin Aeroportul Internațional Chișinău, în timpul prelevării imaginilor, după scanarea bagajelor de mână, erau depistate sumele de bani nedeclarați.

În context, Poliția de Frontieră reamintește că în cazul depistării numerarului care depășește pragul valoric de 10 mii de euro, persoanele care nu au declarat sunt sancționate contravențional sau penal, după caz, iar diferența nedeclarată poate fi confiscată.

Foto: Poliția de Frontieră

img22000018

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!