ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Comunicat de presă al Poliției de Frontieră

09:51 | 04.01.2022 Categorie: Comunicate

Situația la frontieră, în ultimele 24 de ore (3-4 ianuarie 2022)

Chişinău, 4 ian. /MOLDPRES/. În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 29 077 traversări, un număr mai mare fiind consemnat pe sensul de ieșire din Republica Moldova - 17 079 traversări persoane. Totodată, din numărul total s-au înregistrat 13 663 treceri la frontiera moldo-română, 7 769 treceri la frontiera cu Ucraina și 7 645 treceri aeriene.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei rămân a fi:
PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 7 645 traversări persoane;
PTF Leușeni – 7 013 traversări persoane;
PTF Sculeni – 2 878 traversări persoane;
PTF comun Criva – 2 329 traversări persoane;
PTF Giurgiulești-Galați – 1 612 traversări persoane;
PTF Cahul - 1 152 traversări persoane;

Pe parcursul zilei de ieri a fost înregistrat flux majorat și continuu în punctele de trecere a frontierei Criva, Larga și Briceni.

La trecerea frontierei de stat, pe sensul de intrare în Republica Moldova, au fost completate 1 176 de fișe epidemiologice individuale. Nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecției de tip Covid-19 (febră, rinoree, tuse seacă).

Numărul de traversări al mijloacelor de transport a fost de 6 996 treceri, dintre care 4 592 traversări prin punctele de trecere a frontierei moldo-române și alte 2 404 treceri la hotar cu Ucraina.

Pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:
- o trecere ilegală a frontierei moldo-ucraineană;
- zece încălcări privind regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere a frontierei;
- două documente de călătorie falsificate;
- cinci cetățeni străini au încălcat termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;
- cinci încălcări privind regulile de folosire a vinietei;
- 70 de persoane au fost documentate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice (art. 76' al CC al RM).

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), în decursul a 24 ore au înregistrat 401 apeluri de la cetățeni, unde s-au oferit consultații vizavi de situația de la frontiera de stat, condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.

 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!