ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 6 800 de persoane au solicitat ambulanța de Revelion

10:26 | 04.01.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 4 ian. /MOLDPRES/. În perioada 31 decembrie – 2 ianuarie, la Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească au fost înregistrate 6 812 solicitări, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, echipele de asistență medicală urgentă au acordat primul ajutor la 1 500 pacienți cu maladii respiratorii, urmați de 1 306 persoane cu urgențe cardiovasculare, inclusiv 25 pacienți cu sindrom coronarian acut. Urgențele neurologice au constituit 874 de cazuri, dintre care 86 accidente vasculare cerebrale.

În aceeași perioadă, 684 de persoane cu diferite traume au solicitat intervenția ambulanței, inclusiv pentru 22 pacienți care au avut de suferit în urma accidentelor rutiere. Totodată, la Serviciul de Urgență au fost înregistrate 55 de solicitări pe motivul urgențelor infecțioase și 31 pe motivul intoxicațiilor, inclusiv 16 cu  alcool, opt cu monoxid de carbon și patru cu medicamente.

În decurs de 72 de ore, opt persoane cu vârstele cuprinse între 38 și 76 de ani, cu hipotermie și degerături au beneficiat de asistență medicală urgentă. Patru cazuri de hipotermie de gradele I și II au fost înregistrate în raioanele Hâncești, Nisporeni, Ocnița și Strășeni. Alte patru cazuri de degerături au fost semnalate în mun. Chișinău și raionul Florești.

img22000039

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!