ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Camerei de Comerț și Industrie

15:06 | 04.01.2022 Categorie: Comunicate

Serviciile digitale ale CCI a RM pentru business - ECONOM ȘI SIMPLU ÎN UTILIZARE

Chişinău, 4 ian. /MOLDPRES/. Pentru a simplifica accesul la serviciile sale, Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) a digitalizat majoritatea activităților care vin în susținerea businessului și îndeamnă mediul de afaceri să acceseze serviciile digitale.

Acum antreprenorii pot participa la expoziții virtuale, webinare, forumuri de afaceri, organizate de instituția camerală, precum și pot solicita serviciile de suport pentru business, doar accesând pagina web www.chamber.md.

Astfel, pe parcursul anilor 2020-2021, CCI a RM a dezvoltat Platforma www.client.chamber.md ce oferă accesul la următoarele servicii online:

Expertiza mărfurilor; evaluarea bunurilor;

Beneficiarii serviciilor de expertiză și evaluare pot primi documentul solicitat în format electronic, prin e-mail. Raportul semnat cu semnătură electronică, are aceeași valoare juridică ca și cel eliberat anterior pe suport de hârtie. În prezent platforma este utilizată de 120 de companii.

Certificatul de origine nepreferențial electronic – eCO

Acest serviciu online al CCI a RM vine să faciliteze procedurile de comerț internațional pentru exportatori, care vor beneficia de o metodă mai simplă și mai rapidă de confirmare a originii produselor exportate. Modulul certificatelor de origine electronice, permite depunerea cererilor și recepționarea certificatului electronic la distanță.

Aviz de atestare a impedimentului justificator;

Serviciul de atestare a impedimentului justificator, cunoscut și sub denumirea de Certificat de forță majoră, permite antreprenorilor să depună cereri pentru eliberarea Avizului la distanță și recepționarea acestuia în format electronic, semnat cu semnătura electronică a CCI a RM.

Instruire la distanță

Concepută ca un instrument inovativ și accesibil de instruire non-formală, această platformă conține programe individuale sau corporative de instruire online, cursuri interactive în diverse domenii de activitate economică și oferă informații utile privind aspectele legale și financiare necesare bunei funcționări a sectorului privat.

Expoziții virtuale

Virtual-fairs.md este prima platformă digitală din Republica Moldova, care permite organizarea expozițiilor on-line. Platforma permite fiecărei companii de a avea un stand și de a-și promova produsele cu imagini vizuale, video, informații ș.a. Vizitatorii naționali și cei internaționali pot accesa profilele expozanților, produsele, pot profita de mesagerie instantanee, video-chat, pot găsi companii autohtone și străine de interes comun, etc.

Accesează serviciile online oferite de CCI a RM și vei beneficia de următoarele avantaje:

* Este redusă durata de procesare a documentelor;
* Platforma poate fi accesată de la distanță de pe orice dispozitiv (computer sau telefon mobil)
conectat la Internet;
* Utilizatorii pot folosi semnătura digitală (semnătură electronică, semnătură mobilă sau buletinul electronic);
* Plata pentru servicii este disponibilă prin intermediul transferurilor bancare online sau a
terminalelor de plată;
* Platforma client.chamber.md și modulele sale sînt conectate la serviciile electronice
guvernamentale MSign și MPay, ceea ce asigură securitatea datelor.

În 2021, CCI a RM a lansat Registrul Membrilor modernizat- un instrument online ce permite stabilirea de
noi parteneriate, pentru cooperare și investiții, ce include peste 1.000 de întreprinderi membre.
Accesați Registrul Membrilor CCI a RM:
* Dacă aveți nevoie de furnizori de încredere de bunuri și servicii în Republica Moldova;
* Dacă sunteți în căutarea unor parteneri de încredere pentru a intra pe piața moldovenească;
* Sau vedeți Republica Moldova ca pe o platformă pentru noile dumneavoastră investiții.

Serviciile digitale ale CCI a RM- comod și simplu în utilizare!

Pentru a fi la curent cu toate evenimentele care le organizează CCI, dar și serviciile oferite mediului de  afaceri, accesații paginile: CCI a RM Facebook Twitter Linkedin YouTube

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!