ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Fostul lider PDM este acuzat de un nou episod legat de „Frauda bancară”

17:46 | 04.01.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 4 ian. /MOLDPRES/. O nouă învinuire a fost înaintată de procurori în privința fostului lider PDM, Vladimir Plahotniuc. Procuratura Anticorupție a anunțat că astăzi a adus la cunoștința avocaților ordonanța de punere sub învinuire, cu completarea acuzării față de fostul lider democrat, în dosarul denumit generic „Frauda bancară”, comunică MOLDPRES.

Potrivit PA, Plahotniuc este acuzat de un nou episod legat de „Frauda bancară”, fiindu-i incriminate trei capete de acuzare, după cum urmează: crearea și conducerea unei organizații criminale, escrocherie săvârșită în proporţii deosebit de mari și spălarea banilor săvârşită de o organizaţie criminală.

Noul episod incriminat lui Vladimir Plahotniuc are ca referință perioada 24 noiembrie 2014 - 29 iunie 2015, atunci când acesta acționând în calitate de conducător al organizației criminale, fiind beneficiar efectiv și gestionar prin persoane interpuse al mai multor companii nerezidente, a primit în conturi, prin intermediul companiilor rezidente fondate de Ilan Șor și prin persoane interpuse, mijloace financiare în sumă de 21 000 000 USD, care aveau ca origine credite bancare obținute fraudulos de la BC „Banca de Economii” SA.

Astfel, procurorii au constatat că Vladimir Plahotniuc, din mijloace financiare obţinute, a achiziționat un avion, pe care l-a utilizat în interese personale și pe care l-a înstrăinat unor persoane terțe.

Procuratura anunță că în continuare, grupul de urmărire penală efectuează spectrul necesar de acțiuni de urmărire penală și măsuri speciale de investigații orientate spre cercetarea completă și obiectivă a circumstanțelor cauzei, identificarea și tragerea la răspundere a tuturor persoanelor implicate în comiterea infracțiunii.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!