ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șeful diplomației UE Josep Borrell a avertizat dur Moscova

14:52 | 05.01.2022 Categorie: Externe

Bruxelles, 5 ian. /MOLDPRES/. Josep Borrell, șeful diplomației Uniunii Europene a avertizat Rusia că orice provocare sau agresiune împotriva Ucrainei va avea consecinţe grave. Acest mesaj a fost transmis înainte de întâlnirile pe care le va avea Borrell, miercuri, 5 ianuarie cu oficialităţi ucrainene, relatează MOLDPRES cu referire la Agerpres.

Diplomatul european a declarat într-un interviu acordat marți că "Uniunea Europeană este cel mai apropiat partener al Ucrainei şi sprijină pe deplin integritatea teritorială şi suveranitatea Ucrainei".

Borrell se va întâlni cu ministrul de Externe ucrainean Dmitro Kuleba şi cu alţi oficiali, la Kiev şi în estul ţării.

Această vizită are loc în ajunul întrevederii miniștrilor de Externe ai țărilor NATO și se încadrează într-o campanie internaţională pentru detensionarea crizei de la frontiera Ucrainei cu Rusia. De câteva săptămâni, Occidentul este îngrijorat de informaţiile potrivit cărora în zonă au fost concentraţi zeci de mii de militari ruşi, care ar putea invada Ucraina. La Geneva va avea loc lunea viitoare un dialog pe această temă între Rusia şi Statele Unite, iar partea rusă intenţionează să discute separat şi cu NATO câteva zile mai târziu, în 12 ianuarie.

Kremlinul a dezminţit acuzaţiile că ar avea intenţii agresive şi susţine la rândul său că autorităţile de la Kiev au crescut prezenţa militară în regiunile din estul Ucrainei controlate de separatiştii pro-ruşi.

Foto: euronews.com

img22000070

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!