ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

CEC a solicitat partidelor actualizarea informațiilor despre acestea

16:42 | 05.01.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 5 ian. /MOLDPRES/. Formațiunile politice vor trebui să prezinte, până la data de 20 ianuarie, informații actualizate despre acestea, transmite MOLDPRES.

În vederea eficientizării comunicării cu partidele politice, dar și responsabilizării acestora, Comisia Electorală Centrală a solicitat formațiunilor politice informații actualizate despre conducătorul partidului și datele de contact ale formațiunii (adresa juridică, cea de contact a oficiului/sediului, adresa paginii web, telefon). Suplimentar, sunt solicitate date actualizate pentru confirmarea trezorierilor (nume, prenume, date de contact și copia documentului care confirmă împuternicirile). Totodată, pentru stabilirea și/sau plata subvențiilor de la bugetul de stat destinate partidelor politice, urmează a fi oferite date actualizate despre contul bancar destinat acestui scop.

În cazul în care conducătorului partidului politic, din diverse motive, i-au expirat împuternicirile, iar prin decizia unui organ statutar al formațiunii a fost desemnată o altă persoană cu drept de semnătură/reprezentare în numele entității, este solicitată prezentarea copiei (autentificate prin aplicarea semnăturii persoanei autorizate și ștampilei partidului politic) de pe actul sau, după caz, extrasul de împuternicire sau desemnare.

Autoritatea electorală centrală a solicitat ca informațiile să-i fie prezentate până la data de 20 ianuarie curent.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!