ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Autorității Naționale de Integritate

16:14 | 05.01.2022 Categorie: Comunicate

Participarea ANI la Adunarea Generală a Asociației Internaționale a Autorităților Anticorupție

Chişinău, 5 ian. /MOLDPRES/. La 5 ianuarie 2022, reprezentanții Autorității Naționale de Integritate au participat în calitate de observatori, în format online (platforma Zoom), la Adunarea Generală a Asociației Internaționale a Autorităților Anticorupție (IAACA).

În cadrul acesteia a fost ales în calitate de Președinte al IAACA dl Simon PEH, conducătorul Comisiei Independente de Combatere a Corupției (ICAC), Hong Kong, China. De asemenea, au fost aprobate amendamentele la art. 9 din Constituția IAACA și aleși noi membri ai Comitetului Executiv ai organismului internațional.

IAACA a fost înființată în 2006. Este o organizație independentă, apolitică, anticorupție, compusă din instituții responsabile cu investigarea, urmărirea penală și prevenirea corupției în întreaga lume. Peste 140 de țări și regiuni participă la Asociație prin calitatea de membru organizațional și individual.

Obiectivul Asociației este de a promova implementarea efectivă a Convenției Națiunilor Unite împotriva Corupției (UNCAC), promovând colaborarea constructivă între membrii săi în prevenirea și controlul corupției, precum și în recuperarea activelor și cooperarea internațională.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!