ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un nou contingent de militari moldoveni va participa la misiunea de menținere a păcii KFOR

11:46 | 06.01.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 6 ian. /MOLDPRES/. Un număr de 40 de militari ai Armatei Naționale vor pleca în Kosovo pentru a participa la misiunea internațională de menținere a păcii KFOR. Acesta este al 16-lea contingent moldovenesc ce va lua parte la KFOR, comunică MOLDPRES.

La ceremonia de detașare a militarilor, care s-a desfășurat astăzi, a fost prezent și ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi. Oficialul a menționat că pe parcursul celor 15 misiuni precedente, militarii moldoveni au reușit să demonstreze profesionalism și dedicație, iar Republica Moldova a devenit un partener de încredere ce contribuie la menținerea stabilității în regiune. “Astăzi detașăm cel de al 16-lea contingent și în timp am reușit să confirmăm încă o data pregătirea militarilor moldoveni. Am devenit parteneri de încredere ai celorlalte state și contribuim la stabilitatea și pacea din regiune. Cele 15 contingente anterioare au îndeplinit cu dedicație și profesionalism toate misiunile. Am încredere ca noul efectiv va fi la fel de responsabil și vigilent. Dragi militari, în doar câteva zile îi veți înlocui pe colegi în Kosovo. Știu că dispuneți de o pregătire bună, munciți onorabil și demonstrați că Moldova este un partener de încredere în eforturile internaționale de menținere a păcii”, a spus ministrul.

Începând cu anul 2014, aproape 600 de militari din R. Moldova au participat la misiunea în operațiunea internațională de pacificare din Kosovo.

În prezent, în misiunea internațională de menținere a păcii KFOR, condusă de Alianța Nord-Atlantică, în conformitate cu Rezoluția ONU, se află 41 de militari profesioniști ai Armatei Naționale. Aceștia vor reveni acasă la mijlocul lunii ianuarie curent.

Foto: Ministerul Apărării

img22000080

img22000080

img22000080

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!