ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Poliției de Frontieră

15:05 | 06.01.2022 Categorie: Comunicate

Facilitarea trecerii frontierei de stat, prioritate pe agenda de lucru a Poliției de Frontieră și Serviciului Vamal

Chişinău, 6 ian. /MOLDPRES/. Astăzi, 6 ianuarie 2022, responsabilii de la Poliția de Frontieră și Serviciul Vamal s-au reunit în cadrul unei ședințe de lucru. Agenda discuțiilor a cuprins un șir de subiecte de actualitate, printre care analiza situației în punctele de trecere a frontierei, fluidizarea traficului și coordonarea activităților comune pentru perioada imediat următoare.

În debutul ședinței, autoritățile au discutat despre măsurile întreprinse pentru a reduce timpul de așteptare la trecerea frontierei de stat, în contextul tendinței specifice sărbătorilor de iarnă de sporire a fluxului mijloacelor de transport la frontieră. Cele mai importante acțiuni ale celor două instituții sunt direcționate în suplinirea numărului de funcționari, al echipamentului de verificare și utilizarea tuturor pistelor de control.

În acest context, șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi a venit cu ultimele informații privind situația actuală de la punctul de trecere a frontierei Criva-Mamalîga, unde se înregistrează trafic intensiv pe sensul de intrare în Ucraina, remarcând totodată conlucrarea bună dintre polițiștii de frontieră și funcționarii vamali în toată această perioadă.

La rândul său, directorul Serviciului Vamal, Igor Talmazan a afirmat că este menținut un dialog continuu cu autoritățile țărilor limitrofe în vederea sincronizării măsurilor de fluidizare pe ambele părți, astfel încât călătorii să beneficieze de un control rapid și calitativ.

Totodată, autoritățile au trecut în revistă stadiul actual al relațiilor de colaborare şi perspectivele dezvoltării acesteia în domenii precum: combaterea contrabandei și a traficului ilicit de mărfuri prin organizarea operațiunilor comune, inițierea unor noi proiecte de dezvoltare a capacităților instituționale, îmbunătățirea infrastructurii punctelor de trecere a frontierei etc.

Poliția de Frontieră și Serviciul Vamal organizează sistematic ședințe comune în vederea menținerii unui dialog continuu, menit să îmbunătățească procesele de gestionare a frontierei de stat și de administrare vamală.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!