ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

În Filipine, nevaccinații împotriva COVID-19, care ies din case, sunt arestați

11:13 | 07.01.2022 Categorie: Externe

Manila, 7 ian. /MOLDPRES/. Șeful statului filipinez Rodrigo Duterte a ordonat liderilor comunităţilor din întreaga ţară să îi urmărească şi să îi aresteze pe toţi cei nevaccinaţi împotriva coronavirusului care ies din locuinţe, relatează MOLDPRES cu referire la G4Media.

Președintele a emis ordinul joi, 6 ianuarie, seara, la o întâlnire cu grupul operativ împotriva COVID-19, a declarat purtătorul său de cuvânt, Karlo Nograles.

„Ordon acum conducătorilor să îi caute pe cei nevaccinaţi şi să le ceară pur şi simplu sau să le ordone să nu iasă. Iar dacă refuză, dacă ies din casă şi umblă prin comunitate, pot fi reţinuţi. Iar dacă refuză, atunci conducătorul fiind o persoană cu autoritate, este în drept să îl aresteze pe cel recalcitrant”, a spus preşedintele la şedinţă.

Șeful statului filipinez a afirmat că directiva este valabilă la nivel naţional şi a cerut populaţiei să urmeze instrucţiunile autorităţilor. El a subliniat că „aceste măsuri referitoare la nevaccinaţi sunt luate pentru a ne proteja populaţia, deoarece lipsa vaccinului îi periclitează pe toţi”.

Administrația publică locală din regiunea capitalei impusese deja noi restricţii privind deplasările şi activităţile persoanelor nevaccinate, cărora li se permite să îşi părăsească locuinţele doar în scopuri esenţiale.

În capitala țării, Manila, sunt 16 oraşe, cu un total de peste 13 milioane de locuitori. Nivelul mai ridicat de alertă a fost impus din 3 ianuarie, în contextul creşterii numărului de cazuri de COVID-19 din cauza mobilităţii crescute a populaţiei şi a adunărilor din perioada sărbătorilor, precum şi a răspândirii variantei Omicron a coronavirusului.

Din data de 9 ianuarie, alte 14 zone din Filipine vor fi supuse aceloraşi reguli mai drastice, a anunţat Nograles.

Foto: libertatea.ro

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!