ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Gripa face mai multe probleme decât Omicron

13:25 | 08.01.2022 Categorie: Externe

Ierusalim, 8 ian. /MOLDPRES/. Specialiști notorii din Israel au constatat că tulpina Omicron a coronavirusului provoacă o formă de boală mai ușoară decât variantele anterioare ale virusului. Medicul israelian Herman Berkovits spune că, în acest moment, gripa face mai multe probleme decât varianta Omicron în Israel, în contextul în care epidemia de gripă afectează țara concomitent cu răspândirea accelerată a noii variante a SARS-CoV-2, relatează MOLDPRES cu referire la Digi24.

Cele mai noi date statistice atestă că două dintre 1000 de persoane infectate ajung în stare gravă sau mor. Chiar dacă numărul cazurilor atinge, zilnic, record după record, sunt puțini pacienți internați la ATI sau care pierd lupta cu virusul.

În Israel a fost aprobată doza patru de vaccin pentru persoanele cu imunitate scăzută, personal medical și pentru cei de peste 60 de ani.

Omicronul a adus un număr mare de cazuri de infectare în Israel - de la 16.000 până la 20.000 de cazuri pe zi, dar, deocamdată, aceste cazuri nu sunt așa de grave. În spitale sunt internați 250 de persoane în total, iar cazuri grave sunt doar 130-140. Cazuri de conectare la aparatele respiratoare sunt 40.

Epidemia  de gripă a adus la 3000 de internări de gripă în Israel, dintre care 900 sunt internări de copii și femei gravide. Deocamdată, gripa face mai multe probleme decât Omicron care, într-adevăr, se răspândește extraordinar de repede în toată lumea.

img22000106

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!