ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 1 300 de obiecte explozive au fost distruse de geniști în anul trecut

10:16 | 10.01.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 10 ian. /MOLDPRES/. În anul 2021, geniștii Armatei Naționale au depistat și nimicit 1 335 de obiecte explozive şi 27 868 de cartuşe, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Ministerului Apărării, geniștii au fost cel mai des solicitați în raioanele Ştefan Vodă, Orhei şi Ungheni. Cele mai ample misiuni au avut loc în localitățile Răscăieți și Răscăieţii Noi, r-nul Ştefan Vodă, unde militarii au depistat și neutralizat în total 571 de obiecte explozive și peste 14 300 de cartușe.

În aceeași perioadă, echipa de geniști din Brigada de infanterie motorizată „Ștefan cel Mare” a fost solicitată în satul Plop-Ştiubei, raionul Căuşeni. În urma cercetării terenului, militarii au identificat 198 de obiecte explozive și 1 100 de cartușe.

Conform sursei citate, printre obiectele explozive depistate în anul 2021 se aflau mine antipersonal și antitanc, grenade de mână, focoase, bombe de aruncător, proiectile de artilerie și bombe de aviație. Toate munițiile datau din perioada celui de-Al Doilea Război Mondial și prezentau un risc sporit pentru cetățeni.

Foto: MA

img22000123

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!