ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În Europa, 80% dintre adulți sunt vaccinați cu două doze

11:13 | 10.01.2022 Categorie: Externe

Geneva, 10 ian. /MOLDPRES/. Ponderea populației vaccinate în UE se află în continuă creștere. Cetățenii UE și rezidenții adulți continuă să utilizeze diferitele seruri anti-coronavirus autorizate de Agenția Europeană pentru Medicamente, relatează MOLDPRES cu referire la G4Media.

Conform informațiilor Organizației Mondiale a Sănătății, la data de 7 ianuarie, 80% dintre cetăţenii UE care au cel puțin 18 ani, completaseră un ciclu complet de vaccinare. „O altă piatră de hotar atinsă” în lupta împotriva virusului, comentează comisarul pentru sănătate, Stella Kyriakides, referindu-se la cele mai recente actualizări oferite de Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC).

În întreaga Uniune sunt peste 296,5 milioane de adulți protejați cu doză dublă, pe lângă alte 312 milioane de persoane cu vârsta de cel puțin 18 ani care au primit primul vaccin (84,4% din total). Date încurajatoare, care determină executivul UE să reînnoiască apelurile pentru accelerarea campaniilor naționale de vaccinare. „Continuați cu vaccinările și rapelurile”, aceasta este invitația lui Kyriakides, valabilă pentru toată lumea, dar cu atât mai mult pentru acele țări aflate încă în urmă.

Bulgaria și România înregistrează întârzieri evidente. În Bulgaria, doar 33,2% din populația considerată adultă a completat un ciclu de vaccinare, în timp ce procentul celor protejaţi cu o singură doză a ajuns la 34,1% din totalul tinerilor de 18 ani și peste.

Și România are performanțe foarte modeste la acest capitol. Doar 49,3% din populaţie are o doză unică de vaccin și 48,5% a făcut doza dublă.

Printre țările cu politici de vaccinare reușite, lider incontestabil este Italia: 89,7% dintre adulți au primit o doză de vaccin și 83,6%, doza dublă. Ambii indici sunt peste media comunitară. Ca răspuns la pandemie, în ciuda protestelor no-vax, peninsula se confirmă a fi un model.

img22000126

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!