ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Moscova insistă ca cerințele sale la negocierile cu SUA să fie acceptate

11:23 | 10.01.2022 Categorie: Externe

Moscova, 10 ian. /MOLDPRES/. Chiar înaintea începutului negocierilor dintre SUA şi Alianţa Nord-Atlantică, premergătoare summitului SUA-Rusia, viceministrul de Externe rus Serghei Riabkov avertizează că lumea s-ar putea confrunta cu o situaţie şi mai gravă în materie de securitate dacă Occidentul nu va demonstra interes pentru dialog, relatează MOLDPRES cu referire la Agerpres.

Declaraţiilor Moscovei preced negocieri critice între delegaţiile Rusiei şi SUA luni, la Geneva, intervenind pe fondul concentrării de trupe ruseşti în apropierea frontierei cu Ucraina, în timp ce Moscova speră să obţină garanţii de securitate din partea Occidentului.

Oficialul rus a declarat că problema neaderării Ucrainei la NATO reprezintă unul dintre subiectele pe care Moscova doreşte să le abordeze cu SUA.

Cu o zi Înaintea sesiunii de negocieri de luni, 10 noiembrie, dintre Rusia şi SUA, viceministrul rus Serghei Riabkov a avut duminică seara o întâlnire cu subsecretarul de stat al SUA, Wendy Sherman, despre care a spus că a fost "complicată, dar serioasă".

Diplomatul american i-a transmis lui Riabkov că Washingtonul "va saluta orice progres diplomatic", a indicat Departamentul de Stat.

Rusia, prin declarațiile oficialilor săi, a insistat că nu va face nicio concesie la presiunea SUA.

Casa Albă, prin vocea secretarului de stat american Antony Blinken a afirmat că nu se aşteaptă la progrese majore în discuţiile de securitate dintre SUA şi Rusia din această săptămână, dar a adăugat că speră ca părţile să se pună de acord asupra unor puncte.

Foto: Reuters

img22000127

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!