ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cel puţin 19 persoane au murit într-un incendiu la New York

14:19 | 10.01.2022 Categorie: Externe

New York, 10 ian. /MOLDPRES/. Cel puţin 19 persoane şi-au pierdut viaţa duminică şi aproximativ 60 au fost rănite în incendiul unui imobil în cartierul Bronx din New York, a anunţat la faţa locului noul primar al metropolei americane, Eric Adams, comunică AFP, preluată de Agerpres și MOLDPRES.

"Va fi unul dintre cele mai grave incendii din istoria noastră. Ştim că avem 19 persoane decedate, precum şi câteva în stare critică şi peste 63 de persoane rănite", a declarat Eric Adams în direct la posturile de televiziune.

Noul primar al New Yorkului, un fost poliţist afro-american care şi-a preluat mandatul la 1 ianuarie, a vorbit despre o "adevărată tragedie, nu doar pentru Bronx şi oraş".

În imaginile care circulă pe reţelele sociale se poate vedea cum flăcări uriaşe şi un fum negru şi gros ies printr-o fereastră a unei clădiri cu mai multe etaje situată în Bronx, imens cartier din nordul New Yorkului.

Pompierii anunţaseră iniţial un bilanţ cu aproximativ treizeci de răniţi. 

Un alt incendiu a făcut miercuri 12 morţi, printre care opt copii într-un cartier din centrul oraşului Philadelphia, statul Pennsylvania.

New York, un megalopolis cu nouă milioane de locuitori, suferă în diverse cartiere de o criză uriaşă a locuinţelor, cu clădiri uneori dărăpănate şi prost întreţinute, mai scrie AFP.

Foto: EPA

img22000136

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!