ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Termenul de depunere a dosarelor pentru funcția de membru al CSP expira la finele săptămânii

16:03 | 10.01.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 10 ian. /MOLDPRES/. Vineri este ultima zi în care candidații la funcția de membru al Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) pot depune dosarele. Termenul limită expiră pe 14 ianuarie, la ora 17:00, comunică MOLDPRES.

Potrivit regulamentului de desfășurare a concursului, candidatul la funcția de membru al CSP trebuie să dețină cetățenia Republicii Moldova și să aibă o experiență de cel puțin trei ani în domeniul dreptului și o activitate notorie în domeniul jurisprudenței.

Dosarul de participare trebuie să conțină următoarele acte: curriculum vitae; scrisoare de motivare redactată în limba de stat (română), care va include și Platforma privind principalele obiective pe care le va urmări candidatul dacă va fi ales membru al Consiliului Superior al Procurorilor; dovada cetățeniei Moldovei; copia diplomei/licenței de studii; acte ce confirmă experiența în domeniul dreptului de cel puțin 3 ani; referință de la două persoane; cazierul judiciar; o declarație pe proprie răspundere precum că nu are interdicția de a ocupa o funcție publică care ulterior va fi confirmată prin Certificatul de integritate; consimțământul privind prelucrarea datelor cu caracter personal și declarație de avere și interese personale semnată olograf.

Concursul pentru selectarea candidatului la funcția de membru al CSP din partea Parlamentului se va desfășura în două etape: depunerea și admisibilitatea dosarelor și interviul. Candidatul care va obține cel mai mare punctaj va fi prezentat Legislativului pentru numirea în funcție de membru al Consiliului Superior al Procurorilor.

img22000140

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!