ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Peste 16 mii de pacienți au solicitat ambulanța în ultima săptămână

09:37 | 11.01.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 11 ian. /MOLDPRES/. În perioada 3-9 ianuarie, echipele de asistență medicală urgentă au acordat primul ajutor medical pentru 16 205 de persoane, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, din numărul total de solicitări, predomină cele cauzate de urgențele respiratorii - 4 107, inclusiv 1 643 IRVA, urmate de urgențele cardiovasculare - 3  311, inclusiv 60 pacienți cu Sindrom coronarian acut și urgențele neurologice - 2 085 solicitări, inclusiv 252 de accidente vasculare cerebrale.

Peste o mie de cetățeni cu diverse traumatisme au beneficiat de ajutor medical la etapa de prespital. Echipele de pe ambulanță au fost solicitate în cazul a 42 accidente rutiere, în urma cărora au suferit 64 persoane, printre care 13 minori.

La Serviciul de Urgență au parvenit 73 de apeluri pe motivul urgențelor toxice. Ambulanța a fost solicitată la 25 de persoane intoxicate cu monoxid de carbon, 23 - cu medicamente și 13 - cu alcool. Săptămâna trecută medicii de pe ambulanță au mai intervenit la 35 persoane cu combustii, una cu degerătură și alta cu hipotermie.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!