ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un seism de 6,9 grade a produs prăbușirea unui segment din Marele Zid Chinezesc

12:19 | 11.01.2022 Categorie: Externe

Beijing, 11 ian. /MOLDPRES/. În nord-vestul Chinei, o porţiune de doi metri din Marele Zid Chinezesc s-a prăbuşit în urma unui cutremur cu magnitudinea 6,9. Porţiunea distrusă se află în provincia Gansu, la 114 kilometri de locul în care s-a aflat epicentrul seismului, relatează MOLDPRES cu referire la Digi24.

Partea de zid prăbușită datează din timpul Dinastiei Ming (1368-1644), iar zona a fost asigurată provizoriu şi au început deja lucrările de reconstrucţie şi restaurare.

Seismul care a provocat prăbuşirea unei porţiuni din cel mai emblematic monument din China s-a produs într-o zonă cu populaţie dispersată din îndepărtata provincie Qinghai, care, cu 6 milioane de locuitori, este una dintre cele mai puţin populate ale ţării.

În urma cutremurului s-a prăbuşit segmental zidul istoric, s-au dărâmat unele grajduri şi avariat peste 200 de locuinţe. Seismul nu a provocat daune materiale importante şi nici pierderi de vieţi omeneşti.

Marele Zid Chinezesc, inclus pe lista patrimoniului mondial de către UNESCO în 1987, este format din numeroase structuri neconectate iniţial între ele şi construite de micile regate chinezeşti pentru a se apăra de invaziile din nordul ţării.

Împăratul Chinei Qin Shi (221-210 î.H.) a fost cel care a decis să le unească, conectând între ele porţiuni de mii de kilometri, care au împiedicat hoardele mongole de călăreţi arcaşi să pătrundă cu uşurinţă în imperiul chinez.

Foto: a1.ro

img22000156

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!