ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un polițist din capitală a fost reținut de CNA pentru mită

15:42 | 11.01.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 11 ian. /MOLDPRES/. Un ofițer superior de la sectorul de poliție Botanica a fost reținut de către CNA și procurori într-o cauză de corupere pasivă. Acesta este bănuit că ar fi estorcat de la un bărbat 3 500 de euro pentru a-l scuti de răspundere penală într-un dosar pornit pe huliganism, comunică MOLDPRES.

Potrivit denunțătorului, omul legii l-ar fi telefonat recent pe bărbat ca să-i propună o înțelegere după ce acesta a fost implicat într-o bătaie în fața unui club.

Polițistul l-ar fi contactat pe denunțător, cerând 3 500 de euro în schimbul calificării actului de huliganism ca și contravenție. Săptămâna trecută, sub controlul CNA, a fost transmisă prima tranșă de 2 500 de euro. Transmiterea a avut loc în apropierea unei stații de alimentare din capitală, iar cazul a fost documentat cu mijloace speciale.

Astăzi, în urma perchezițiilor desfășurate, polițistul a fost reținut pentru 72 de ore, iar pe numele lui a fost deschis un dosar penal pentru corupere pasivă. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă până la 10 ani de închisoare.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!