ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Omicronul stabilește recorduri sumbre în Germania, India și SUA

11:35 | 12.01.2022 Categorie: Externe

Berlin-New Delhi-Washington, 12 ian. /MOLDPRES/. Pentru prima dată de la începutul pandemiei, Germania a înregistrat peste 80.000 de infecţii cu coronavirus într-o singură zi, potrivit cifrelor difuzate miercuri, 12 ianuarie, de agenţia naţională de control al bolilor de la Berlin, relatează MOLDPRES cu referire la G4Media.

Institutul Robert Koch (RKI) a raportat 80.430 de noi infecţii în interval de 24 de ore - în creştere cu peste 21.500 faţă de cifra din urmă cu o săptămână.

Tot miercuri, RKI a declarat că au fost înregistrate 407,5 cazuri la 100.000 de rezidenţi într-o perioadă de o săptămână, comparativ cu 387,9 cu o zi mai devreme. În urmă cu o săptămână, incidenţa la nivel naţional era de 258,6.

Institutul Robert Koch a raportat un bilanţ zilnic de 384 de decese, în creştere de la 346 cu o săptămână înainte. Până acum, 114.735 de persoane au murit în Germania după ce au fost infectate cu coronavirus.

Miercuri, India a raportat 194.720 de cazuri noi de COVID-19, cel mai ridicat bilanţ zilnic înregistrat în ultimele şapte luni şi jumătate, în plin val trei al pandemiei de coronavirus, care a determinat impunerea unor noi restricţii.

Cifra de circa 200.000 de cazuri depistate în ultimele 24 de ore, cu 15,8% mai multe decât în ziua precedentă, a ridicat numărul total al contagierilor de la începutul pandemiei în această ţară la peste 36 de milioane, potrivit datelor publicate de Ministerul indian al Sănătăţii.

Autorităţile indiene au informat şi despre o creştere a numărului de decese, raportând 442 de morţi în ultimele 24 ore, care au ridicat bilanţul total al pandemiei la 484.655 de victime.

Numărul infectărilor a crescut rapid în India, care în urmă cu două săptămâni înregistra în jur de 10.000 de cazuri zilnice, şi coincide cu răspândirea variantei Omicron.

În India au fost administrate aproape 1,5 miliarde de doze de vaccinuri anti-COVID-19 şi aproape două treimi dintre cei 1,3 miliarde de locuitori au fost deja vaccinaţi cu două doze, potrivit datelor guvernamentale.

Recordul mondial la numărul de infectări a fost stabilit de SUA care au raportat luni, 10 ianuarie, 1,35 de milioane de noi infectări cu coronavirus, cel mai mare bilanț zilnic înregistrat de vreo țară în pandemie, în condițiile în care răspândirea variantei Omicron nu dă semne de încetinire.

Foto: thesun.co.uk

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!