ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Noi norme sanitar-veterinare privind subprodusele de origine animală și produsele derivate ce nu sunt destinate consumului uman

16:38 | 12.01.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 12 ian. /MOLDPRES/. Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi noi norme sanitar-veterinare privind subprodusele de origine animală și produsele derivate care nu sunt destinate consumului uman, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului. 

Scopul documentului este să reglementeze procesul de eliminare, utilizare, incinerare, coincinerare, prelucrare a subproduselor de origine animală și a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman, transformarea lor în biogaz și compost, colectarea, transportarea, importul și exportul acestora. 

Actul normativ va contribui la avansarea în procesul de armonizare a legislaţiei țării noastre cu cea a Uniunii Europene și la implementarea angajamentelor asumate în Acordul de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană, precum și la prevenirea și minimizarea riscului afectării sănătății publice, animale și a mediului, generat de aceste produse și, în special, pentru a proteja siguranța lanțului alimentar și furajer. 

Normele sanitar-veterinare vor eficientiza sistemul de siguranță a alimentelor în țara noastră prin identificarea unei soluții tehnice optime de creare a unui mecanism complex de gestionare a subproduselor de origine animală nedestinate consumului uman.

Foto: Guvern

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!