ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Componența Consiliului național pentru drepturile omului a fost modificată

16:50 | 12.01.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 12 ian. /MOLDPRES/. Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi proiectul hotărârii cu privire la actualizarea componenței Consiliului național pentru drepturile omului și extinderea numărului membrilor cu drept de vot deliberativ de la 23 la 27, a relatat agenției MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.  

Proiectul prevede includerea în lista membrilor Consiliului a vicepremierului, ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, a vicepremierului pentru Reintegrare, precum și a miniștrilor Educației și Cercetării, Culturii, Sănătății, Mediului, Muncii și Protecției Sociale, Agriculturii și Industriei Alimentare. 

Totodată, pentru a asigura funcționalitatea platformei, din componența Consiliului a fost exclus președintele Consiliului Național de Participare, odată cu expirarea mandatului său.  

De menționat, că lista membrilor Platformei poate fi suplinită cu reprezentanți ai organizațiilor necomerciale, a căror modalitate de alegere și delegare este prevăzută în Regulamentul Consiliului.

Foto: Guvern

img22000203

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!