ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Echipamente și materiale pentru 100 de Centre pentru Educația Incluzivă au fost transmise în proprietatea administrațiilor raionale

17:24 | 12.01.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 12 ian. /MOLDPRES/. Centrele de Resurse pentru Educația Incluzivă din 100 de instituții de învățământ general din țară au fost dotate cu materiale de predare-învățare și echipament specializat pentru copiii cu cerințe educaționale speciale și/sau dizabilități. În ședința de astăzi a Guvernului, bunurile au fost transmise cu drept de proprietate administrațiilor raionale și municipale, informează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Executivului. 

Anterior acestea fuseseră repartizate consiliilor raionale și municipale cu drept de folosință.

Loturile distribuite includ echipament IT (laptopuri, imprimante, proiectoare); cărți audio; tastaturi adaptate pentru copiii cu deficiențe de văz; softuri educaționale pentru dezvoltarea limbajului și abilităților de scris-citit; cuvinte și coduri magnetice pentru alcătuirea cuvintelor, propozițiilor; pixuri „vorbitoare” etc.).

Echipamentele și materialele au fost achiziționate în cadrul Proiectului „Reforma Învățământului în Moldova”, fiind distribuite în primăvara anului 2021. De serviciile celor 100 de centre beneficiază peste 1 700 de copii cu deficiențe senzoriale, dificultăți de învățare, dislexie, autism, Sindrom Down, deficiențe fizice, de comunicare și alte cerințe educaționale speciale.

Achiziția a fost realizată de Ministerul Educației și Cercetării, cu susținerea financiară a Băncii Mondiale, valoarea totală a acesteia fiind de circa 19 mln de lei.

Foto: Guvern

img22000206

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!