ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Finanțelor

18:40 | 12.01.2022 Categorie: Comunicate

Guvernul a aprobat formarea Grupului național de lucru pentru coordonarea implementării Programelor de cooperare transfrontalieră și transnațională finanțate de UE

Chişinău, 12 ian. /MOLDPRES/. În scopul asigurării implicării în procesele de coordonare a implementării Programelor de cooperare transfrontalieră și transnațională a reprezentanților autorităților/instituțiilor publice relevante urmare a restructurării autorităților publice centrale de specialitate conform Hotărârii Guvernului nr. 117/2021, cabinetul de miniștri a aprobat în cadrul ședinței de astăzi, componența noului grup național de lucru pentru coordonarea implementării Programelor de cooperare transfrontalieră și transnațională finanțate de UE. Grupul național de lucru va fi constituit din 20 de membri, inclusiv 2 cu statut de observatori, reprezentanți a mai multor autorități/instituții publice, implicate în procesele de programare și coordonare a implementării Programelor de cooperare transfrontalieră și transnațională. 

Astfel, din componența grupului de lucru vor face parte reprezentanți ai Ministerului Finanțelor, Cancelariei de Stat, Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Ministerului Mediului, Ministerului Economiei, Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Educației și Cercetării, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Culturii, Agențiile de Dezvoltare Regională, I.P. „Consiliul Național de Supraveghere Publică a Auditului”, I.P. „Oficiul de Gestionare a Programelor de Asistență Externă, precum și Curtea de Conturi și Centrul National Anticorupție (cu statut de observatori). 

Autoritățile vizate vor desemna, în termen de 10 zile, membrii Grupului național de lucru și supleanții acestora și vor informa Ministerul Finanțelor despre persoanele desemnate. Nominalizarea reprezentanților în Grupul național de lucru se va realiza prin demers oficial către Ministerul Finanțelor.

Importanța proiectului respectiv derivă din necesitatea conjugării eforturilor la nivel național în mobilizarea implementării programelor în derulare, dar și în programarea în conformitate cu interesele naționale a viitoarei generații de programe INTERREG. 

Ministerul Finanțelor, în calitate de Autoritate Națională de Management, va asigura coordonarea activității Grupului național de lucru, iar I.P. Oficiul de Gestionare a Programelor de Asistență Externă va efectua lucrările de secretariat ale acestuia și va elabora regulile de procedură privind modul de organizare și funcționare a Grupului național de lucru.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!