ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Finanțelor

18:43 | 12.01.2022 Categorie: Comunicate

Guvernul a aprobat bugetul I.P. Consiliul de supraveghere publică a auditului, pentru anul 2022

Chişinău, 12 ian. /MOLDPRES/. Cabinetul de miniștri a aprobat, astăzi bugetul Instituției Publice Consiliul de supraveghere publică a auditului pentru anul 2022. Proiectul prevede venituri în sumă de 2,14 milioane lei și cheltuieli în sumă de 3,02 milioane lei, cu un deficit de cca 884 mii lei. 

Potrivit proiectului, veniturile vor fi constituite din plățile și cotizațiile efectuate de auditori, entitățile de audit, cotizațiile efectuate de stagiarii în audit și plățile persoanelor fizice privind admiterea la probele scrise ale examenului pentru obținerea calificării profesionale de auditor. Totodată, cheltuielile includ cheltuieli de personal și cheltuielile necesare asigurării activității curente a instituției, inclusiv  pentru achitarea serviciilor de locațiune, servicii IT, pentru procurarea mijloacelor fixe și alte cheltuieli curente. 

Proiectul dat a fost elaborat în baza prevederilor art. 39 alin. (2) a Legii nr. 271/2017 privind auditul situațiilor financiare.

Conform art. 38 alin. (5) lit. b) al Legii nr. 271/2017, precum și pct. 13 subpct. 2) al Regulamentului de activitate al Consiliului de supraveghere publică a auditului, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 807/2018, proiectul bugetului Consiliului a fost aprobat de către Comitetul de supraveghere a auditului pe 26 octombrie 2021. 

Consiliul este o instituție publică autonomă, cu statut de persoană juridică, responsabilă pentru supravegherea publică a auditului, dispune de un buget autonom și își desfășoară activitatea în baza principiilor de autogestiune.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!