ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Indemnizația unică de 16 mii de lei va fi acordată pentru unii medici și în anul curent

09:15 | 13.01.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 13 ian. /MOLDPRES/. Indemnizația unică de 16 mii de lei va fi acordată și în anul curent angajaților din sistemul medical de stat, care s-au infectat cu COVID-19 la locul de muncă, comunică MOLDPRES.

Potrivit unei decizii de ieri a Executivului, în scopul asigurării măsurii de sprijin al angajaților din sistemul medical direct implicat în lupta cu COVID-19 pentru a exclude admiterea unei inechități față de personalul medical, începând cu 1 ianuarie 2022, se va menține achitarea acestei indemnizații pentru categoriile de angajați ai Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, care sunt implicați în diagnosticul și supravegherea epidemiologică a cazurilor și a focarelor noului coronavirus, personalul medical angajat și implicat nemijlocit în activitățile medicale de combatere a infecției COVID-19 în instituțiile/subdiviziunile medicale ale ministerelor Afacerilor Interne, Apărării, Muncii și Protecției Sociale, Administrației Naționale a Penitenciarelor, Serviciului de Informații și Securitate, cel din instituțiile medico-sanitare publice de asistență medicală spitalicească, de asistență medicală urgentă prespitalicească, de asistență medicală specializată de ambulatoriu, de asistență medicală primară.

Cheltuielile pentru realizarea hotărârii vor fi asigurate din contul fondurilor de urgență ale Guvernului. Hotărârea va intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Conform datelor statistice, de indemnizația unică de 16 mii de lei pentru anii 2020-2021 au beneficiat 17 771 de angajați.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!