ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primăria Chișinău solicită închiderea poligonului de deșeuri de la Boșcana, Criuleni

11:34 | 13.01.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 13 ian. /MOLDPRES/. Primăria Chișinău solicită Agenției de Mediu închiderea poligonului privat de deșeuri menajere de la Boșcana, raionul Criuleni, transmite MOLDPRES.

Primarul Ion Ceban a cerut astăzi, într-o conferință de presă, închiderea poligonului de deșeuri menajere amplasat în apropierea comunei Boșcana. Solicitarea vine ca urmare a mai multor sesizări depuse de către autoritățile locale din Budești, Tohatin, Cruzești și Vadul lui Vodă atât către municipalitate, cât și către Agenția de Mediu.

Potrivit sursei citate, întreprinderea „EcoPrivat SRL”, care administrează acest poligon de deșeuri, nu îndeplinește standardele europene minime în domeniu. “La acest poligon de depozitare a deșeurilor menajere nu sunt îndeplinite standardele minime prevăzute de legislația autohtonă și cea europeană în domeniu. Nu există strat izolator care ar opri scurgerile de levigat și nici semne de compactare a deșeurilor pentru a preveni poluarea cu materiale plastice a mediului ambiant. Poligonul de deșeuri de la Boșcana este o bombă ecologică ”, a spus edilul.

În același timp, Ceban s-a întrebat cum a fost posibil ca Agenția de Mediu să acorde autorizație de funcționare pentru cinci ani acestui poligon de deșeuri, în condițiile în care poligonul de la Țânțăreni (raionul Anenii Noi), în care municipalitatea Chișinău a investit sume mari pentru întreținere, este impus să își reînnoiască autorizația în fiecare an. 

img22000223

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!