ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Municipiul Chișinău a intrat în stare de urgență în sănătate publică până la 15 martie

14:20 | 13.01.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 13 ian. /MOLDPRES/. Comisia extraordinară de sănătate publica a municipiului Chișinău a declarat stare de urgență în sănătate publică până la 15 martie, transmite MOLDPRES.

În ședința de astăzi a Comisiei s-a decis declararea stării de urgență în sănătate publică până la data de 15 martie, ca urmare a creșterii numărului de persoane infectate cu COVID-19.

În același timp, pe teritoriul administrativ al municipiului Chișinău s-a instituit starea de alertă „Cod portocaliu” și situație epidemiologică nefavorabilă de transmitere comunitară a noii tulpini Omicron.

Direcția generală asistență medicală și socială a Consiliului Municipal împreună cu conducătorii instituțiilor medico-sanitare municipale este însărcinată să întreprindă toate măsurile care se impun pentru gestionarea eficientă a noului val pandemic în vederea pregătirii spațiilor medicale și sporirii capacității de internare și mobilizării resurselor medicale necesare.

img22000230

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!