ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Secretariatul Parlamentului a anunțat că va reduce cheltuielile pentru încălzirea instituției

17:16 | 13.01.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 13 ian. /MOLDPRES/. Secretariatul Parlamentului Republicii Moldova a anunțat astăzi că va întreprinde măsuri pentru a raționaliza consumul resurselor energetice și a reduce cheltuielile aferente, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, a fost decisă deconectarea aproape integrală de la agentul termic a încăperilor clădirii garajului, cu o suprafață totală de circa nouă mii de metri pătrați. Ca urmare a acestei măsuri, Secretariatul Parlamentului va obține o economie considerabilă a volumului de energie termică consumată și, astfel, va reduce semnificativ cheltuielile.

Instalațiile de încălzire a celorlalte edificii ale Legislativului sunt monitorizate și ajustate în permanență. În zilele de odihnă și de sărbători, acestea sunt programate la temperaturi minime, iar unele dintre ele sunt deconectate complet.

Totodată, consumul de gaze naturale la cazangeria autonomă care alimentează clădirea de bază a instituției este monitorizat și ajustat în funcție de temperatura aerului de afară. 

La 12 ianuarie curent Comisia pentru Situații Excepționale a adoptat un șir de decizii pentru soluționarea problemei livrării gazelor naturale și a cerut instituțiilor publice să întreprindă măsuri pentru a raționaliza consumul de gaz și energie electrică.

Foto: Parlament

img22000237

img22000237

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!