ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șefa statului a vizitat două localități din raionul Hâncești

09:10 | 14.01.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 14 ian. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a vizitat ieri satele Mingir și Voinescu din raionul Hâncești, a comunicat agenției MOLDPRES Serviciul prezidențial de presă.

Șefa statului a discutat cu localnicii și cu autoritățile locale despre investițiile necesare pentru cele două sate, despre situația micilor antreprenori și formele de susținere a acestora pentru crearea locurilor de muncă în sate, despre finanțarea școlilor și situația profesorilor din mediul rural. Președinta a răspuns la întrebările cetățenilor - despre reforma justiției, despre sistemul de pensii și pensia anticipată, aprobată de curând, despre necesitatea de a reforma programul de ajutor social.

„M-am bucurat că le pot aduce o veste bună - Guvernul a aprobat 46 de proiecte de dezvoltare regională, cu un cost total de 1,5 miliarde de lei, între care și proiectul de construcție a apeductului magistral Sărata-Răzeși–Voinescu–Mingir”, a remarcat șefa statului.

Discuțiile din cadrul întâlnirilor s-au referit și la marile provocări de la început de an - criza energetică și creșterea prețurilor, resimțite de o mare parte a populației, și un nou val al pandemiei, de care ne putem proteja prin vaccinare și purtând mască. „O să depășim aceste probleme împreună, muncind onest și cu încredere pentru binele comun”, a menționat Președinta Maia Sandu.

Foto: Președinție

img22000244

img22000244

img22000244

img22000244

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!