ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pe traseele din țară se circulă în condiții de iarnă

10:01 | 14.01.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 14 ian. /MOLDPRES/. În prezent accesibilitatea infrastructurii rutiere este asigurată în condiții de iarnă pe toată rețeaua de drumuri naționale, comunică MOLDPRES.

Potrivit Administrației de Stat a Drumurilor, pe parcursul nopții de 14 ianuarie, lucrări de întreținere a drumurilor au avut loc în mai multe raioane. În zonele Nord și Centru s-au efectuat lucrări de patrulare și combatere a lunecușului.

În procesul tehnologic au fost antrenați 7 muncitori care au împrăștiat peste două tone de material antiderapant.

În context, Administrația de Stat a Drumurilor atenționează conducătorii auto să se conformeze prevederilor Regulamentului Circulației Rutiere și să își doteze autovehiculele cu pneuri corespunzătoare. În cazul dificultăților în trafic, pentru a solicita intervenția drumarilor, șoferii pot suna la numerele: 22-55-30; 74-89-61; 060 477 117.

Tot astăzi ASD a anunțat că va desfășura lucrări de salubrizare și defrișare a suprafețelor împădurite din zona de siguranță a drumurilor naționale. Arbuștii crescuți haotic de-a lungul drumurilor care provoacă formarea troienelor și fac dificilă evacuarea apelor pluviale vor fi tăiați. Lucrările vor fi executate prin intermediul SA „Drumuri” din teritoriu, fiind finanțate din mijloacele fondului rutier. 

Foto: ASD

img22000246

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!