ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Djokovici, nr. 1 mondial al tenisului masculin a rămas fără viză de Australia

11:35 | 14.01.2022 Categorie: Sport

Canberra, 14 ian. /MOLDPRES/. Autoritățile australiene i-au anulat viza lui Novak Djokovic din nou și intenționează să-l deporteze. Contestația rămâne singura opțiune a tenismenului sârb, relatează MOLDPRES cu referire la Digi24.

Ministrul Imigrației al Australei, Alex Hawke a declarat că „și-a exercitat puterea în cadrul secțiunii 133 C (3) a Legii Migrației pentru a anula viza deținută de domnul Novak Djokovic pe baza motivelor de sănătate și ordine și că este în interesul publicului pentru a face acest lucru.

În această decizie am luat în considerare cu atenție informațiile furnizate mie de către Departamentul pentru Afaceri Interne, Autoritatea de la Frontiera Australiei și de către domnul Djokovic.

Executivul australian este angajat ferm în a proteja frontierele Australiei, în special în legătură cu pandemia de Covid-19”, a subliniat ministrul țării gazdă a turneului internațional.

Numărul 1 mondial al tenisului masculin are interdicție de a intra în Australia timp de 3 ani. Există excepții acordate „în anumite circumstanțe”, iar vedeta tenisului cu siguranță că va face apel la decizie.

Djokovic ar urma să primească „o notă de anulare a deciziei” cu informații relevante și va fi invitat la ministru pentru a contesta revocarea. Dacă ministrul nu acceptă contestația lui Djokovic, vedeta tenisului se poate reîntoarce în instanță pentru a face apel împotriva legalității puterii de a i se anula viza. Dacă nu va face acest lucru, sârbul va trebui să părăsească țara, dacă nu, va fi deportat.

Tenismanul de origine sârbă a recunoscut, miercuri, 12 ianuarie, într-un comunicat dat publicităţii că a comis o "eroare umană, cu certitudine nu intenţionată", declarând la sosirea sa în Australia că nu a călătorit în ultimele 14 zile de dinaintea zborului. Liderul mondial al tenisului masculin a precizat, de asemenea, că "a uitat să relateze despre interviul și şedinţa foto pentru L'Equipe", evenimente realizate după ce a fost depistat pozitiv cu Covid-19.

Djokovic, în vârstă de 34 ani, se află în centrul unei bătălii juridice de la sosirea sa în această ţară, săptămâna trecută, după ce a prezentat o scutire medicală pentru a evita cerinţa de vaccinare obligatorie impusă de autorităţile australiene.

Foto: ft.com

img22000250

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!