ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primăria Chișinău și INSP au stabilit prioritățile de activitate pentru anul 2022

12:42 | 14.01.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 14 ian. /MOLDPRES/. Reprezentanții Direcției generale transport public și căi de comunicație din municipiul Chișinău și ai Inspectoratului Național de Securitate Publică au găsit puncte comune pentru fluidizarea traficului rutier din oraș, transmite MOLDPRES. 

Direcția sus-numită a anunțat că la începutul acestei săptămâni a avut loc o ședință de lucru la care au participat reprezentanți ai Inspectoratului Național de Securitate Publică unde a fost făcută o evaluare a acțiunilor întreprinse în 2021 și s-au stabilit prioritățile de activitate pentru anul 2022, cele două părți venind cu propuneri de îmbunătățire a securității în trafic pe străzile din municipiu. 

Contactat de reporterul MOLDPRES, șeful Direcției generale transport public și căi de comunicație, Vitalie Mihalache, a declarat că în cadrul discuțiilor au fost abordate inclusiv chestiuni divergente ca semaforizarea, amenajarea indicatoarelor rutiere. În același timp, oficialul a menționat că au fost găsite puncte comune referitoare la construirea unor treceri de pietoni în regim de testare ori a unor insulițe de refugiu pentru pietoni la trecerea marilor artere rutiere. “Împreună cu colegii de la INSP încercăm să găsim soluții pentru fluidizarea traficului în oraș”, a spus Mihalache. 

Solicitată de MOLDPRES, ofițerul de presă al INSP, Natalia Golovco, a precizat că relațiile de colaborare cu municipalitatea sunt bune și că există deschidere pentru realizarea obiectivelor planificate de Primăria Chișinău pentru următoarea perioadă. “Există suficiente puncte comune pentru ca relațiile dintre cele două instituții să ducă inclusiv la fluidizarea traficului rutier din oraș și nu numai”, a declarat Golovco.

Foto: Direcția generală transport public și căi de comunicație 

img22000252

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!