ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministrul Nicu Popescu: „Condamnăm ferm activitățile cibernetice rău intenționate”

13:06 | 14.01.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 14 ian. /MOLDPRES/. În contextul unor atacuri cibernetice direcționate către unele site-uri web guvernamentale din Ucraina, șeful diplomației Republicii Moldova, Nicu Popescu a emis următoarea declarație de presă, transmite MOLDPRES cu referire la Biroul de presă al MAEIE:

„Am aflat în această dimineață despre atacurile cibernetice masiv direcționate către o serie de site-uri web ale agențiilor guvernamentale din Ucraina, inclusiv la adresa Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei. Condamnăm ferm astfel de activități cibernetice rău intenționate!”, a spus ministrul Nicu Popescu pe Twitter.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene precizează că astfel de activități cibernetice dăunătoare care vizează infrastructura şi instituțiile democratice ale unei țări subminează siguranța, încrederea şi stabilitatea în spațiul cibernetic.

img22000254

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!