ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Termenul de aplicare a cotei TVA de 6% pentru sectorul HORECA a fost prelungit până la 15 martie

17:05 | 14.01.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 14 ian. /MOLDPRES/. Serviciul Fiscal de Stat informează că, prin Hotărârea Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP) din 13 ianuarie, se prelungește, până la 15 martie curent inclusiv, pe întreg teritoriul Republicii Moldova, starea de urgență în sănătate publică, relatează MOLDPRES.

Astfel, pe durata stării de urgență, se prelungește termenul de aplicare a cotei reduse a TVA în mărime de 6% la produsele alimentare și/sau la băuturi, cu excepția producției alcoolice, preparate sau nepreparate, pentru consumul uman, însoțite de serviciile conexe care să permită consumul imediat al acestora, realizate în cadrul activităților care se atribuie la secțiunea I a Clasificatorului activităților din Economia Moldovei.

De asemenea, excepția se referă la serviciile de cazare, indiferent de categoria de confort, în hotel, hotel-apartament, motel, vilă turistică, bungalou, pensiune turistică, pensiune agroturistică, camping, sat de vacanță sau tabără de vacanță, care se atribuie la secțiunea I a Clasificatorului activităților din Economia Moldovei, prevedere stabilită prin Legea nr. 76/2021.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!